Vårruset
loading...

Anmälan maj, juni 2024

Välkommen med din anmälan till Vårruset!

Vi presenterar årets nyhet Vårruset-Initiativet 2024! Med uppmaningen “Spring för alla tjejer” vill vi på Vårruset tillsammans med Tjejzonen ändra på att nästan var 4:e tjej mellan 16-29 år lider av psykisk ohälsa. I samband med årets Vårruset turné kommer 500.000 kr att doneras till Tjejzonens verksamhet. Var med och bidra du också, betala in 25, 50 eller 100 kr i samband med anmälan. Alla som donerar pengar får en unik nummerlapp att springa Vårruset i.

Vårruset arrangeras under perioden 13 maj-13 juni 2024. Du kan välja mellan 16 orter där hela Vårruset turnégäng kommer vara på plats. I år introduceras Vårruset Light som komplement till den ordinarie turnén. Det är exakt samma lopp som tidigare och allt det roliga ingår: 2,5 eller 5 km (tidtagning eller Fun Run), medalj, målpåse och picknick till alla lag, men vi har inte lika många sponsorer på plats. Vårruset Light finns bara i Falun, Umeå, Uppsala och Kalmar.

Det går att anmäla sig individuellt eller som ett lag. Ett lag består av 5 st personer (OBS nytt för 2024, tidigare var ett lag 6 personer). I ett lag kan det ingå löpare från både tidtagning och Fun Run (utan tidtagning) klassen.

Anmälan är öppen till en timme innan start på respektive Vårrus.

Klasser: Tidtagning och Fun Run (Göteborg erbjuder även distansen 10 km tidtagning). Fun Run klassen har två distanser 5 eller 2,5 km. Man väljer själv på plats vilken sträcka man springer. I tidtagningsklassen är sträckan 5 km.

Rekommenderad minålder per distans:
10 km: 15 år. I vuxens sällskap 13 år.
5 km: 13 år. I vuxens sällskap 11 år.
2,5 km: 11 år. I vuxens sällskap 7 år.

Anmälningsavgifter:
Vårrusets anmälningsavgift är indelad i olika steg och är olika beroende på vilka klass och vilken period du anmäler dig.
För mer info om prisperioderna klicka här anmälningsavgifter
Du ser även aktuellt pris i nästa steg i anmälan.

Vårruset digitalt
Anmälningsavgift 255 kr under hela anmälningsperioden.

T-shirt: 245 kr, frakt tillkommer.

För ytterligare information om Vårruset, klicka här

Ange antalet lag och/eller individuella deltagare du önskar anmäla.

Genom att anmäla dig måste du godkänna Marathongruppens och Vårrusets allmänna villkor.
Godkännandet sker i anmälningsformuläret.

Välj Vårruset evenemang